NHG accreditatie – Kwaliteit – Huisartsenpraktijk de Roo – Enschede
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Roo
Veldhoflanden 87 7542LW
Enschede

NHG accreditatie – Kwaliteit

Praktijk Accreditatie

Juli 2023 heeft onze praktijk opnieuw het certificaat NHG – Praktijk accreditering gekregen. We hebben hier met elkaar hard aan gewerkt en we zijn dan ook blij en trots met dit resultaat.

Door middel van het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) accreditatie traject, wordt de kwaliteit van zorg in de huisartspraktijk gemeten.  Het beoordeelt de kwaliteit van geleverde medische zorg, de inrichting, bereikbaarheid, zorg voor de medewerkers etc. Elk jaar krijgt onze huisartspraktijk visitatie van de NHG om de praktijk opnieuw te beoordelen of de praktijk zich houdt aan de gemaakte afspraken en in hoeverre de verbeterplannen zijn opgevolgd en bijgesteld.

Kwaliteit

De medische wetenschap is net als de hele maatschappij voortdurend in ontwikkeling. Als huisartspraktijk gaan we in deze ontwikkelingen met onze tijd mee. Alle medewerkers volgen daarom geregeld nascholingen. Een andere manier om kwaliteit te verbeteren is door kritisch te kijken naar ons functioneren, opmerkingen en klachten die wij zelf zien of die gemeld worden, te analyseren en hierop verbeteringen door te voeren.